Verduurzaming kantoorvilla Stadkwadraat

In 2020 is Stadkwadraat gestart met de verduurzaming van het kantoor, wederom in samenwerking met StudioOK. Zonnepanelen op het dak, isolatie van de bouwkundige vloeren en wanden en een compleet nieuwe WTW luchtbehandelingsinstallatie zijn gerealiseerd.

Ook alle verlichting is vervangen door full-led-armaturen en het gehele pand heeft een prachtige nieuwe duurzame vloerafwerking gekregen van 100% gerecyclede PET-flessen.

In de voormalige buitenmuur van de kantoorvilla is een sparing gemaakt waardoor er ruimte is ontstaan voor de plaatsing van een prachtige nieuwe open keuken. 

Geheel in lijn met de vernieuwde huisstijl hebben we tegenover de entree een akoestische wanddecoratie van gerecycled PET-vilt toegepast. Het nieuwe interieur is duurzaam, toekomstbestendig en heeft een warm zakelijk en uitnodigend karakter passend bij Stadkwadraat.

In 2010 ontwierp StudioOK al de centrale ontmoetingsruimte in het hart van het gebouw, grenzend aan de tuin met terras. Een lange centrale bar verbindt deze multifunctionele ruimte met het entreegebied. Diverse banken in de nissen zijn ideale plekken om te werken, te overleggen of te lunchen.

De interieurarchitect aan het woord:

“Prettig om te constateren dat de kwaliteit van de ingrepen van tien jaar geleden nu nog een goede basis zijn om met de nieuwe inrichting op voort te kunnen bouwen. De functionaliteit en kwaliteit van de multifunctionele centrale ontmoetingsruimte heeft zich over de tijd heen uitermate goed bewezen en is vandaag de dag nog meer van waarde met het groeiende belang van het kantoor als ontmoetingsplaats. De keuzes die we bij de nieuwe inrichting hebben gemaakt sluiten naadloos aan op het reeds bestaande interieur. De nieuwe karaktervolle vloerafwerking brengt eenheid en verbindt visueel alle ruimtes met elkaar. De materialisatie en het ingetogen kleurenpalet sluiten ook prachtig aan op de nieuwe huisstijl. We zijn trots op het resultaat en blij met de jarenlange samenwerking tussen Stadkwadraat en StudioOK”

Jeroen Peters

De opdrachtgever aan het woord:

“De afgelopen 1,5 jaar hebben we grotendeels vanuit huis gewerkt. Deze periode hebben we aangegrepen om ons kantoor te verduurzamen en tegelijk weer een nieuwe look te geven. In 2010 hebben we Jeroen gevraagd om een centrale ontmoetingsruimte te creëren: een fijne, lichte, multifunctionele plek. Tien jaar later is hij wat ons betreft de aangewezen persoon om onze entree en keuken te verbinden met deze ruimte en zo de laatste fase van ons verduurzamingstraject vorm te geven. Wat ons betreft is StudioOK daar zeer goed in geslaagd! We kijken ernaar uit om, wanneer dat weer mogelijk is, onze collega’s en relaties te ontvangen in ons prachtige, duurzame kantoor!”

Stadkwadraat

Opdrachtgever: Stadkwadraat BV

Ontwerp: StudioOK interieurarchitectuur

Begeleiding: Switchs bv projectmanagement

Bouwkundig: Albucom Bouw en Advies BV

Installaties : HB69, CV & Warmtepomp bv

Vloeren: Siersema (ObjectCarpet)

Maatwerk: Focus Interieurprojecten bv

Wanddecoratie: In-Zee (Ontwerp Lownek)

Meubilair:  InteriorWorks (Vitra, DutchGlobe)

Verlichting: Bloomlighting (Flos, Keylight)

Fotografie: Christine van Rooijen

De ontmoeting optimaal gefaciliteerd.

Westerveld en Vossers Accountants en Adviseurs hebben een prachtig nieuw en sfeervol ingericht kantoor. Het ontwerp van StudioOK creëert met het verwijderen van wanden, het maken van doorbraken en het toevoegen van veel glas openheid, transparatie en verbinding tussen de verschillende ruimtes. De beganegrond is de plek voor de ontmoeting met klanten en tussen medewerkers onderling. 

Bouw: Bouwbedrijf Klanderman b.v.
Installaties: Heva Klimaat & Installatie
Schilderwerk: SchilderTERMAAT
Wanden en plafonds: Technowand
Vloeren: Technodesign – ObjectCarpet, IVC comercial, Dersimo, Greenfloor
Maatwerk: Rusink interieurbouw
Meubilair: Terborgse Handels Onderneming, Human Office, Hay, DutchGlobe
Verlichting: Heva, Bloomlighting

Fotografie: Christine van Rooijen

SolarPlaza international

SolarPlaza international heeft een nieuwe kantoor in het groothandelsgebouw te Rotterdam betrokken. Om de sterke groei te faciliteren was een grotere ruimte gewenst.

StudioOK dat in 2016 ook verantwoordelijk was voor de inrichting van het SolarPlaza kantoor werd wederom uitgenodigd om de inrichting van het nieuwe kantoor vorm te geven en te begeleiden. 

Een circulaire en duurzame aanpak was de de spil in de ontwikkeling want veel materialen waren na drie jaar gebruik nog goed inzetbaar. Waarom een beroep doen op nieuwe grondstoffen als er nog voldoende van waarde aanwezig is. Vloerbedekking en glaswanden werden gedemonteerd en herplaatst en ook bijna al het meubilair is meegegaan naar de nieuwe locatie. De faciliteiten in het nieuwe plan sluiten beter aan bij de huidige behoeftes van concentreren, overleggen en ontmoeten. Werkplekken bij het daglicht langs de monumentale glasgevels en een nieuw centraal plein voor overleg in kamers als ook in de open ruimte. Een dynamisch ontmoetingsplein met een groen hart geeft het kantoor een zeer plezierige en eigen SolarPlaza identiteit.

“StudioOK heeft ons geweldig geholpen, niet alleen met design en inrichtingsvoorstellen die in de praktijk prachtig uitpakken, maar ook in het proces, met adviezen, en praktische hulp bij de uitvoering, zoals suggestie en selectie van onderaannemers waarop je kunt bouwen. Hun oog voor detail kwam ook zeer van pas in het management van het verbouw en verhuisproces, met altijd op tijd de tekeningen en ontwerp suggesties om te kunnen doorpakken naar de volgende stappen. Met hun hulp, ontwerpen en hands-on advies was het mogelijk om in een termijn van weken een nieuw kantoor te ontwerpen en realiseren met hergebruik van bestaande materialen”

Edwin Koot
CEO & Founder, Solarplaza

Nieuw industrieel bestuurskantoor voor Innoord

Innoord heeft als bestuur van alle zestien openbare basisscholen in Amsterdam-Noord een prachtige gerenoveerde kantoorverdieping betrokken. De industriële omgeving van dit zich snel ontwikkelende havengebied was de inspiratiebron voor de nieuwe inrichting. StudioOK ontwierp een functioneel, eigentijds, luchtig en stoer interieur. Switchs coördineerde de design & build opgave.

Snelder Zijlstra Makelaars renoveren Rijksmonument Enschede

StudioOK ontwerpt het nieuwe interieur voor Snelder Zijlstra Makelaars in het prachtige Rijksmonument aan het Hoedemakersplein. Het voormalige bankgebouw van de Twentse bank is in 1908 gebouwd naar ontwerp van G. Beltman. Het gebouw uitgevoerd in traditionalistische “Um 1800” stijl. StudioOK heeft het interieur van de voormalige Art Nouveau bankhal als ruimte intact gelaten en een transparante verbinding toegevoegd met de omliggende kantoorruimten. Het hart van het gebouw, de centrale hal, is een ontmoetingsplaats geworden. Een dynamische eigentijdse ruimte waar gewerkt kan worden en waar medewerkers en bezoekers elkaar ontmoeten. De hal wordt tevens gebruikt voor grote bijeenkomsten.

Jeroen Peters (projectarchitect)

Projectinrichter: Kato kantoorinrichting & projecten

Fotografie: JLFstudio

Duurzaam nieuw kantoorinterieur in aanbouw!

Interieurontwerp van StudioOK voor het nieuwe kantoor van NewForesight, SCOPEinsight en ThrivingCoalitions is gereed. Uitvoering onder begeleiding van Switchs projectmanagement is in volle gang. Oplevering juli 2017. De circulaire gedachte staat voorop in het project. Bestaande glaswanden en glasdeuren worden hergebruikt en een groot deel van het meubilair krijgt in dit project een prachtig tweede leven. Start realisatieImpression office

Districon Mastering Flow

Het kantoorpand van Districon in het centrum van Maarssen is gerenoveerd en voorzien van een nieuwe inrichting die past bij een nieuwe manier van (samen) werken. Het monumentale karakter van het gebouw is gerespecteerd en opgeknapt. De in de tijd verdichte structuur met kamers is op alle verdiepingen opengebroken. Er is een eigentijds kantoor gecreëerd waar werken en samenwerken optimaal zijn gefaciliteerd. Klanten worden ontvangen in een dynamische lobby op de begane grond waar ook de medewerkers aanlanden en elkaar ontmoeten. In samenwerking met Switchs projectmanagement hebben we gewerkt aan een geslaagde metamorfose.

Performance bar Nike

StudioOK ontwerpt in samenwerking met het Nike designteam de Performance Bar in het hoofdgebouw van de campus te Hilversum. Een gecombineerde helpdesk van Technology en HR direct service. Standing desks stimuleren actief gebruik en geven de ruimte samen met de digital branding een dynamische uitstraling. Zwart gespoten installaties, onbewerkt en geperforeerd blauwstaal gecombineerd met een betonvloer en massief hout maken de ruimte sfeervol, robuust en ruig. Interieurbouw is verzorgd door Intos. Akoestische verlichtingselementen zijn ontworpen door Studio Rublek. Branding by Downstream.

 

Monumentaal hoofdkantoor Vega

Nieuw hoofdkantoor VEGA Nederland in voormalig koetshuis op landgoed Nimmerdor te Amersfoort. Een transformatie met veel respect voor het monumentale karakter. Het interieur is ontdaan van allerhande gedateerde ingrepen en heeft op technisch, ruimtelijk en esthetisch gebied weer de kwaliteit terug gekregen die past bij de status van het monument. Om het als kantoor goed te laten functioneren is bijzonder veel zorg besteed aan de akoestiek met de inbreng van een akoestisch spuitplafond en een met glas omsloten vide. De vide werd gesplitst voor kortere looproutes op de verdieping en ook de nieuwe ruime trap zorgt voor een betere verbinding. Na de grondige verbouwing heeft het koetshuis een duurzaam, eigentijds en aangenaam interieur. Het pand heeft weer grandeur en functioneert nu optimaal.

Jeroen Peters (projectarchitect) en Geoffrey van Oudenaarde (Switchs projectmanagement), Projectinrichter: Bureau van der Vorm, Fotografie: Stijn Poetstra

sp2016-vega-amersfoort-21-lowressp2016-vega-amersfoort-18-lowres
sp2016-vega-amersfoort-16-lowressp2016-vega-amersfoort-17-lowressp2016-vega-amersfoort-4-lowressp2016-vega-amersfoort-14-lowressp2016-vega-amersfoort-8-lowressp2016-vega-amersfoort-5-lowressp2016-vega-amersfoort-10-lowressp2016-vega-amersfoort-13-lowres

Limor Zwolle opgeleverd

StudioOK ontwerpt in samenwerking met ReOffice het nieuwe kantoor voor Limor Zwolle.

Van een traditioneel gesloten kantoor met gangen en kamers betrekken de medewerkers van Limor Zwolle een open, licht en ruimtelijk kantoor met een verassende diversiteit aan plekken om te werken, te overleggen en elkaar te ontmoeten. StudioOK is er wederom in geslaagd om voor Limor een sfeervolle en levendige werkplek te ontwikkelen.

Limor Zwolle _01

Binnenkomen in een sfeervolle multifunctionele ontmoetingsruimte.

Limor Zwolle _02

Een tweetal spreekkamers is los van de buitengevel gepositioneerd waardoor er een kwalitatieve ruimte ontstaat om te werken met uitzicht op buiten.

Limor Zwolle _03

Opdrachtgever: Limor 
Ontwerp: StudioOK Rotterdam (interieurarchitecten Jeroen Peters en Paul Schurink)
Werkstijlontwikkeling: ReOffice Bussum (Kees van Puijenbroek)
Interieurbouw: Barten Groep Driebergen en Technowand Aalten
Meubilair en verlichting: OfficeDock Amsterdam
±800m2
Opgeleverd: Maart 2016