Snelder Zijlstra Makelaars renoveren Rijksmonument Enschede

StudioOK ontwerpt het nieuwe interieur voor Snelder Zijlstra Makelaars in het prachtige Rijksmonument aan het Hoedemakersplein. Het voormalige bankgebouw van de Twentse bank is in 1908 gebouwd naar ontwerp van G. Beltman. Het gebouw uitgevoerd in traditionalistische “Um 1800” stijl. StudioOK heeft het interieur van de voormalige Art Nouveau bankhal als ruimte intact gelaten en een transparante verbinding toegevoegd met de omliggende kantoorruimten. Het hart van het gebouw, de centrale hal, is een ontmoetingsplaats geworden. Een dynamische eigentijdse ruimte waar gewerkt kan worden en waar medewerkers en bezoekers elkaar ontmoeten. De hal wordt tevens gebruikt voor grote bijeenkomsten.

Jeroen Peters (projectarchitect)

Projectinrichter: Kato kantoorinrichting & projecten

Fotografie: JLFstudio