Verduurzaming kantoorvilla Stadkwadraat

In 2020 is Stadkwadraat gestart met de verduurzaming van het kantoor, wederom in samenwerking met StudioOK. Zonnepanelen op het dak, isolatie van de bouwkundige vloeren en wanden en een compleet nieuwe WTW luchtbehandelingsinstallatie zijn gerealiseerd.

Ook alle verlichting is vervangen door full-led-armaturen en het gehele pand heeft een prachtige nieuwe duurzame vloerafwerking gekregen van 100% gerecyclede PET-flessen.

In de voormalige buitenmuur van de kantoorvilla is een sparing gemaakt waardoor er ruimte is ontstaan voor de plaatsing van een prachtige nieuwe open keuken. 

Geheel in lijn met de vernieuwde huisstijl hebben we tegenover de entree een akoestische wanddecoratie van gerecycled PET-vilt toegepast. Het nieuwe interieur is duurzaam, toekomstbestendig en heeft een warm zakelijk en uitnodigend karakter passend bij Stadkwadraat.

In 2010 ontwierp StudioOK al de centrale ontmoetingsruimte in het hart van het gebouw, grenzend aan de tuin met terras. Een lange centrale bar verbindt deze multifunctionele ruimte met het entreegebied. Diverse banken in de nissen zijn ideale plekken om te werken, te overleggen of te lunchen.

De interieurarchitect aan het woord:

“Prettig om te constateren dat de kwaliteit van de ingrepen van tien jaar geleden nu nog een goede basis zijn om met de nieuwe inrichting op voort te kunnen bouwen. De functionaliteit en kwaliteit van de multifunctionele centrale ontmoetingsruimte heeft zich over de tijd heen uitermate goed bewezen en is vandaag de dag nog meer van waarde met het groeiende belang van het kantoor als ontmoetingsplaats. De keuzes die we bij de nieuwe inrichting hebben gemaakt sluiten naadloos aan op het reeds bestaande interieur. De nieuwe karaktervolle vloerafwerking brengt eenheid en verbindt visueel alle ruimtes met elkaar. De materialisatie en het ingetogen kleurenpalet sluiten ook prachtig aan op de nieuwe huisstijl. We zijn trots op het resultaat en blij met de jarenlange samenwerking tussen Stadkwadraat en StudioOK”

Jeroen Peters

De opdrachtgever aan het woord:

“De afgelopen 1,5 jaar hebben we grotendeels vanuit huis gewerkt. Deze periode hebben we aangegrepen om ons kantoor te verduurzamen en tegelijk weer een nieuwe look te geven. In 2010 hebben we Jeroen gevraagd om een centrale ontmoetingsruimte te creëren: een fijne, lichte, multifunctionele plek. Tien jaar later is hij wat ons betreft de aangewezen persoon om onze entree en keuken te verbinden met deze ruimte en zo de laatste fase van ons verduurzamingstraject vorm te geven. Wat ons betreft is StudioOK daar zeer goed in geslaagd! We kijken ernaar uit om, wanneer dat weer mogelijk is, onze collega’s en relaties te ontvangen in ons prachtige, duurzame kantoor!”

Stadkwadraat

Opdrachtgever: Stadkwadraat BV

Ontwerp: StudioOK interieurarchitectuur

Begeleiding: Switchs bv projectmanagement

Bouwkundig: Albucom Bouw en Advies BV

Installaties : HB69, CV & Warmtepomp bv

Vloeren: Siersema (ObjectCarpet)

Maatwerk: Focus Interieurprojecten bv

Wanddecoratie: In-Zee (Ontwerp Lownek)

Meubilair:  InteriorWorks (Vitra, DutchGlobe)

Verlichting: Bloomlighting (Flos, Keylight)

Fotografie: Christine van Rooijen