Limor Zwolle,…oogsten op oude lokatie!

StudioOK heeft een circulair interieurontwerp gemaakt voor de nieuwe lokatie van Limor in Zwolle. LIMOR is de landelijke instelling voor maatschappelijke ondersteuning en rehabilitatie die in Zwolle ook een beschermde woonvorm huisvest.

We hebben ons als doel gesteld om in dit project zoveel mogelijk materialen van de oude lokatie te oogsten en hoogwaardig her te gebruiken. 

Glaswanden, houtwanden, maatwerk elementen en al het meubilair hebben een plek gekregen in het nieuwe interieur.

Zowel het kantoor als de industriële loods hebben we onder handen genomen en omgevormd tot comfortabele ruimtes met een prettige akoestiek en verlichting.

Door de toevoeging van hangende plafondeilanden en een flink volume aan gordijnen in de loods is het geluidsabsorberend vermogen van deze centrale ontmoetingsruimte enorm vergroot. De industriële karakteristieken van de loods zijn behouden maar de toevoegingen hebben de ruimte intiem, zacht en sfeervol gemaakt. Het is een karaktervolle en multifunctionele ontmoetingsruimte geworden. 

De opdrachtgever aan het woord:

“Voor een verbouw- en verhuisproject in Zwolle heeft LIMOR de hulp ingeroepen van StudioOK. We zaten al snel op dezelfde lijn. Belangrijk was om bestaande inrichting her te gebruiken in het nieuwe pand. Dit is geweldig gelukt. Heldere duidelijk tekeningen. Een goed luisterend oor. Open staan voor input van opdrachtgever. Kortom een fijne samenwerking.”

Coen Koster Barmentloo
Manager Facilitair & Huisvesting

Opdrachtgever: Limor

Ontwerp: StudioOK interieurarchitectuur

Begeleiding: Switchs bv projectmanagement

Wanden/plafonds/maatwerk: Technowand bv

Stoffering: Kotteman zakelijk inrichten

Installaties : Van den Berg installateurs

Verlichting: Lightboxx

Graffiti: Stefan Alberts

Fotografie: Christine van Rooijen

Verduurzaming kantoorvilla Stadkwadraat

In 2020 is Stadkwadraat gestart met de verduurzaming van het kantoor, wederom in samenwerking met StudioOK. Zonnepanelen op het dak, isolatie van de bouwkundige vloeren en wanden en een compleet nieuwe WTW luchtbehandelingsinstallatie zijn gerealiseerd.

Ook alle verlichting is vervangen door full-led-armaturen en het gehele pand heeft een prachtige nieuwe duurzame vloerafwerking gekregen van 100% gerecyclede PET-flessen.

In de voormalige buitenmuur van de kantoorvilla is een sparing gemaakt waardoor er ruimte is ontstaan voor de plaatsing van een prachtige nieuwe open keuken. 

Geheel in lijn met de vernieuwde huisstijl hebben we tegenover de entree een akoestische wanddecoratie van gerecycled PET-vilt toegepast. Het nieuwe interieur is duurzaam, toekomstbestendig en heeft een warm zakelijk en uitnodigend karakter passend bij Stadkwadraat.

In 2010 ontwierp StudioOK al de centrale ontmoetingsruimte in het hart van het gebouw, grenzend aan de tuin met terras. Een lange centrale bar verbindt deze multifunctionele ruimte met het entreegebied. Diverse banken in de nissen zijn ideale plekken om te werken, te overleggen of te lunchen.

De interieurarchitect aan het woord:

“Prettig om te constateren dat de kwaliteit van de ingrepen van tien jaar geleden nu nog een goede basis zijn om met de nieuwe inrichting op voort te kunnen bouwen. De functionaliteit en kwaliteit van de multifunctionele centrale ontmoetingsruimte heeft zich over de tijd heen uitermate goed bewezen en is vandaag de dag nog meer van waarde met het groeiende belang van het kantoor als ontmoetingsplaats. De keuzes die we bij de nieuwe inrichting hebben gemaakt sluiten naadloos aan op het reeds bestaande interieur. De nieuwe karaktervolle vloerafwerking brengt eenheid en verbindt visueel alle ruimtes met elkaar. De materialisatie en het ingetogen kleurenpalet sluiten ook prachtig aan op de nieuwe huisstijl. We zijn trots op het resultaat en blij met de jarenlange samenwerking tussen Stadkwadraat en StudioOK”

Jeroen Peters

De opdrachtgever aan het woord:

“De afgelopen 1,5 jaar hebben we grotendeels vanuit huis gewerkt. Deze periode hebben we aangegrepen om ons kantoor te verduurzamen en tegelijk weer een nieuwe look te geven. In 2010 hebben we Jeroen gevraagd om een centrale ontmoetingsruimte te creëren: een fijne, lichte, multifunctionele plek. Tien jaar later is hij wat ons betreft de aangewezen persoon om onze entree en keuken te verbinden met deze ruimte en zo de laatste fase van ons verduurzamingstraject vorm te geven. Wat ons betreft is StudioOK daar zeer goed in geslaagd! We kijken ernaar uit om, wanneer dat weer mogelijk is, onze collega’s en relaties te ontvangen in ons prachtige, duurzame kantoor!”

Stadkwadraat

Opdrachtgever: Stadkwadraat BV

Ontwerp: StudioOK interieurarchitectuur

Begeleiding: Switchs bv projectmanagement

Bouwkundig: Albucom Bouw en Advies BV

Installaties : HB69, CV & Warmtepomp bv

Vloeren: Siersema (ObjectCarpet)

Maatwerk: Focus Interieurprojecten bv

Wanddecoratie: In-Zee (Ontwerp Lownek)

Meubilair:  InteriorWorks (Vitra, DutchGlobe)

Verlichting: Bloomlighting (Flos, Keylight)

Fotografie: Christine van Rooijen

De ontmoeting optimaal gefaciliteerd.

Westerveld en Vossers Accountants en Adviseurs hebben een prachtig nieuw en sfeervol ingericht kantoor. Het ontwerp van StudioOK creëert met het verwijderen van wanden, het maken van doorbraken en het toevoegen van veel glas openheid, transparatie en verbinding tussen de verschillende ruimtes. De beganegrond is de plek voor de ontmoeting met klanten en tussen medewerkers onderling. 

Bouw: Bouwbedrijf Klanderman b.v.
Installaties: Heva Klimaat & Installatie
Schilderwerk: SchilderTERMAAT
Wanden en plafonds: Technowand
Vloeren: Technodesign – ObjectCarpet, IVC comercial, Dersimo, Greenfloor
Maatwerk: Rusink interieurbouw
Meubilair: Terborgse Handels Onderneming, Human Office, Hay, DutchGlobe
Verlichting: Heva, Bloomlighting

Fotografie: Christine van Rooijen

SolarPlaza international

SolarPlaza international heeft een nieuwe kantoor in het groothandelsgebouw te Rotterdam betrokken. Om de sterke groei te faciliteren was een grotere ruimte gewenst.

StudioOK dat in 2016 ook verantwoordelijk was voor de inrichting van het SolarPlaza kantoor werd wederom uitgenodigd om de inrichting van het nieuwe kantoor vorm te geven en te begeleiden. 

Een circulaire en duurzame aanpak was de de spil in de ontwikkeling want veel materialen waren na drie jaar gebruik nog goed inzetbaar. Waarom een beroep doen op nieuwe grondstoffen als er nog voldoende van waarde aanwezig is. Vloerbedekking en glaswanden werden gedemonteerd en herplaatst en ook bijna al het meubilair is meegegaan naar de nieuwe locatie. De faciliteiten in het nieuwe plan sluiten beter aan bij de huidige behoeftes van concentreren, overleggen en ontmoeten. Werkplekken bij het daglicht langs de monumentale glasgevels en een nieuw centraal plein voor overleg in kamers als ook in de open ruimte. Een dynamisch ontmoetingsplein met een groen hart geeft het kantoor een zeer plezierige en eigen SolarPlaza identiteit.

“StudioOK heeft ons geweldig geholpen, niet alleen met design en inrichtingsvoorstellen die in de praktijk prachtig uitpakken, maar ook in het proces, met adviezen, en praktische hulp bij de uitvoering, zoals suggestie en selectie van onderaannemers waarop je kunt bouwen. Hun oog voor detail kwam ook zeer van pas in het management van het verbouw en verhuisproces, met altijd op tijd de tekeningen en ontwerp suggesties om te kunnen doorpakken naar de volgende stappen. Met hun hulp, ontwerpen en hands-on advies was het mogelijk om in een termijn van weken een nieuw kantoor te ontwerpen en realiseren met hergebruik van bestaande materialen”

Edwin Koot
CEO & Founder, Solarplaza