Districon Mastering Flow

Het kantoorpand van Districon in het centrum van Maarssen is gerenoveerd en voorzien van een nieuwe inrichting die past bij een nieuwe manier van (samen) werken. Het monumentale karakter van het gebouw is gerespecteerd en opgeknapt. De in de tijd verdichte structuur met kamers is op alle verdiepingen opengebroken. Er is een eigentijds kantoor gecreëerd waar werken en samenwerken optimaal zijn gefaciliteerd. Klanten worden ontvangen in een dynamische lobby op de begane grond waar ook de medewerkers aanlanden en elkaar ontmoeten. In samenwerking met Switchs projectmanagement hebben we gewerkt aan een geslaagde metamorfose.

Limor Leeuwarden in uitvoering!

StudioOK ontwerpt in samenwerking met ReOffice het nieuwe interieur van Limor (Landelijke Instelling voor Maatschappelijke Ondersteuning en Rehabilitatie). Het interieurontwerp kenmerkt zicht door een deels open en deels gesloten srtuktuur waardoor er een goede balans is tussen concentratie en communicatie. Het interieur is transparant, kleurrijk en vriendelijk. De twee bouwdelen op de derde verdieping van het kantoor in Leeuwarden is gefaseerd verbouwd en voorzien van een nieuw plafond en een nieuwe vloerafwerking. Systeemwanden en verlichting zijn in het ontwerpt hergebruikt zoals ook de werkplekken. De nieuwe ruimtes als de huiskamer en de overlegruimtes worden voorzien van nieuwe meubilair.

 

20140220-013IMG_0669IMG_0668IMG_0670

 

Tryout “Het Nieuwe Werken” voor CZ hoofdkantoor in Tilburg

StudioOK ontwerpt samen met en in opdracht van Barcode architects het interieur als proeftuin voor Het Nieuwe Werken bij CZ.

akoestische wandmaquette

 

Met de pilot “Tryout Het Nieuwe Werken” gaat CZ proefondervindelijk ervaren in welke vorm “het nieuwe werken” toegepast kan gaan worden binnen de gehele CZ-organisatie. De noordvleugel begane grond van het hoofdkantoor te Tilburg (835m2) dient als proeftuin en moet een nieuwe tijd- en locatieonafhankelijke manier van werken gaan stimuleren.

Het ontwerp kenmerkt een zo groot mogelijke diversiteit aan werkplekken, zodat CZ met het gebruik van verschillende soorten werplekken ervaring op kan doen. Medewerkers hebben geen vaste werkplek meer, maar zoeken een werkplek die aansluit bij de persoonlijke behoefte en aard van de gewenste activiteit. Een divers palet van werkplektypen moet het werkproces zo optimaal mogelijk ondersteunen.

De dominante gebouwstructuur met haar kolommen en arcaden genereert een duidelijke centrale middenzone met aan weerszijde vrije ruimte langs de gevel. De centrale middenzone is de ontmoetingsplaats. Informele plekken als een meterslange bar en diverse zitelementen stimuleren en faciliteren de interactie tussen de medewerkers. Aan de raamzijde van de ruimte bevinden zich de meer formelere werkplekken in de vorm van individuele werkplekken, concentratie werkplekken en projecttafels voor teamwerk.

Er is in het ontwerp bijzondere aandacht besteed aan de akoestische kwaliteit van de ruimte. In de middenzone is het aanwezige systeemplafond vervangen door een sterk absorberend lamellenplafond en diverse wanden zijn voorzien van akoestische voorzetwanden met een specifieke perforaties van mensen in beweging