19e verdieping Zuidtoren Hoofddorp

Uitgelicht

Soms komen er projecten voorbij die wat betreft de lokatie en/of de ruimtelijkheid zeer tot de verbeelding spreken. De dubbelhoge 19e verdieping van de Zuidtoren in Hoofdorp is er daar absoluut één van.

De vele kubiekemeters van de 19e verdieping hebben optimaal benut door een entresolvloer toe te voegen aan de dubbelhoge verdieping. Hierdoor ontstaat er 150m2 extra kantoorruimte waar werkplekken, een vergaderruimte en een boardroom gerealiseerd zijn. We hebben tevens voldoende ruimte overgehouden om een indrukwekkend, multifunctioneel hospitality gebied te ontwerpen. Ontmoeten, ontspannen, overleggen, presenteren en proosten met een formidabel en weids uitzicht over Schiphol.

Interieurarchitect – Jeroen Peters (StudioOK) ism Patrice Walop (SuperID)

Projectmanagement – Bosman & van Citters

Uitvoering – Hollandsche stijl (Fase 1) Flex Projects (Fase 2)

Constructeur – De Prouw

Adviseur W – Huisman & van Muijen

E installaties – Ruijgrok & van Egmond 

W installatie – BAM

AV – Avictus

Vloeren – Kampschreur 

Verlichting – Bloomlighting

Interieurbouw – Meuviro

Meubilair – BigBrands

Fotografie – StudioOK

House of Sparkles

Uitgelicht

Design & Build House of Sparkles

Met trots presenteren wij het resultaat van een fantastische samenwerking met onze opdrachtgevers @Sietze van der Wal en @Mark van Heusden van Sparkles. Het 25 jaar oude kantoorpand van 2.600m2 op landgoed de Breul in Zeist hebben we volledig gerenoveerd en duurzaam gemaakt. Met doordachte ingrepen hebben we de energieprestatie van het gebouw van label D naar A++ gebracht.

Voor Sparkles moest het interieur echt als een eigen huis gaan voelen. We hebben gastvrijheid, samenwerking en verbinding in deze sfeervolle en dynamische inrichting centraal gesteld.De verbinding hebben we gecreëerd door op de begane grond zeer ruime doorbraken te maken in de draagwanden tussen de centrale kern en de vleugels van het symmetrische gebouw.De gastvrije entree staat in zichtbare verbinding met het koffieplein, het restaurant en de keuken. Bij Sparkles geen traditionele receptie maar een gastvrij ontvangst door Sparkles Hospitality.Ook is er vanuit de entree een zichtbare verbinding met de andere vleugel van het gebouw waar zich een kleurrijke schakering vergaderkamers en teamkamers bevinden.Het kleurrijke hoogpolige Silky Seal tapijt van Object Carpet hebben we per ruimte gecombineerd met een bijpassende kleur vitrage en behang.

Via de gerenoveerde spiltrap in de centrale entree bereiken we de twee verdiepingen die ingericht zijn met werkplekken voor alle teams van Sparkles. Iedere werkplek heeft uitzicht op het prachtige groene van Landgoed De Breul. De open indeling rondom de noodtrappenhuizen geeft ruimte aan flexibiliteit en de verdere groei van Sparkles.

Het interieurontwerp combineert een stoere industriële look met natuurlijke materialen, kleuren en zachte ronde vormen. Alles duurzaam geproduceerd en waar mogelijk recyclebaar.

De opdrachtgever aan het woord:

“Super blij met de samenwerking waarin we een prachtig House of Sparkles hebben gerealiseerd. Elke dag een feestje om er te zijn en te werken. De sfeer is precies zoals van te voren bedacht, Casual Chique met een vleugje Sparkles. Je voelt je gelijk welkom als je binnenkomt”

Sietze van der Wal
Co-Founder/Owner Sparkles BV

Opdrachtgever – Sparkles

Design & Build – Switchs (Geoffrey van Oudenaarde)

Interieurarchitect – StudioOK (Jeroen Peters)

Adviseur W – KVMC

Constructeur – De Lange Adviesbureau

Horeca adviseur – Loff Facilitaire Horeca Specialisten

Bouwkundig – Top Bouw & Timmerwerken

E-installaties – Kromwijk Elektro

W-installatie – AA installaties

ICT/AV – Systra ICT

Tegelwerk – Westland Tegelwerken

Schilderwerk – Furster van Tellingen

Wanden/plafond -Technowand

Akoestisch plafond – Asona

Vloeren – Treu interior specials

Tapijt en karpetten – Object Carpet

Verlichting – Keylight

Keukenleverancier – Van Gestel Horeca

Interieurbouw – HPM interieurbouw

Meubilair – Bureau vandervorm projectinrichters

Gordijnen/behang – Palais

Fotografie – Christine van Rooijen

Limor Zwolle,…oogsten op oude lokatie!

StudioOK heeft een circulair interieurontwerp gemaakt voor de nieuwe lokatie van Limor in Zwolle. LIMOR is de landelijke instelling voor maatschappelijke ondersteuning en rehabilitatie die in Zwolle ook een beschermde woonvorm huisvest.

We hebben ons als doel gesteld om in dit project zoveel mogelijk materialen van de oude lokatie te oogsten en hoogwaardig her te gebruiken. 

Glaswanden, houtwanden, maatwerk elementen en al het meubilair hebben een plek gekregen in het nieuwe interieur.

Zowel het kantoor als de industriële loods hebben we onder handen genomen en omgevormd tot comfortabele ruimtes met een prettige akoestiek en verlichting.

Door de toevoeging van hangende plafondeilanden en een flink volume aan gordijnen in de loods is het geluidsabsorberend vermogen van deze centrale ontmoetingsruimte enorm vergroot. De industriële karakteristieken van de loods zijn behouden maar de toevoegingen hebben de ruimte intiem, zacht en sfeervol gemaakt. Het is een karaktervolle en multifunctionele ontmoetingsruimte geworden. 

De opdrachtgever aan het woord:

“Voor een verbouw- en verhuisproject in Zwolle heeft LIMOR de hulp ingeroepen van StudioOK. We zaten al snel op dezelfde lijn. Belangrijk was om bestaande inrichting her te gebruiken in het nieuwe pand. Dit is geweldig gelukt. Heldere duidelijk tekeningen. Een goed luisterend oor. Open staan voor input van opdrachtgever. Kortom een fijne samenwerking.”

Coen Koster Barmentloo
Manager Facilitair & Huisvesting

Opdrachtgever: Limor

Ontwerp: StudioOK interieurarchitectuur

Begeleiding: Switchs bv projectmanagement

Wanden/plafonds/maatwerk: Technowand bv

Stoffering: Kotteman zakelijk inrichten

Installaties : Van den Berg installateurs

Verlichting: Lightboxx

Graffiti: Stefan Alberts

Fotografie: Christine van Rooijen

De ontmoeting optimaal gefaciliteerd.

Westerveld en Vossers Accountants en Adviseurs hebben een prachtig nieuw en sfeervol ingericht kantoor. Het ontwerp van StudioOK creëert met het verwijderen van wanden, het maken van doorbraken en het toevoegen van veel glas openheid, transparatie en verbinding tussen de verschillende ruimtes. De beganegrond is de plek voor de ontmoeting met klanten en tussen medewerkers onderling. 

Bouw: Bouwbedrijf Klanderman b.v.
Installaties: Heva Klimaat & Installatie
Schilderwerk: SchilderTERMAAT
Wanden en plafonds: Technowand
Vloeren: Technodesign – ObjectCarpet, IVC comercial, Dersimo, Greenfloor
Maatwerk: Rusink interieurbouw
Meubilair: Terborgse Handels Onderneming, Human Office, Hay, DutchGlobe
Verlichting: Heva, Bloomlighting

Fotografie: Christine van Rooijen

SolarPlaza international

SolarPlaza international heeft een nieuwe kantoor in het groothandelsgebouw te Rotterdam betrokken. Om de sterke groei te faciliteren was een grotere ruimte gewenst.

StudioOK dat in 2016 ook verantwoordelijk was voor de inrichting van het SolarPlaza kantoor werd wederom uitgenodigd om de inrichting van het nieuwe kantoor vorm te geven en te begeleiden. 

Een circulaire en duurzame aanpak was de de spil in de ontwikkeling want veel materialen waren na drie jaar gebruik nog goed inzetbaar. Waarom een beroep doen op nieuwe grondstoffen als er nog voldoende van waarde aanwezig is. Vloerbedekking en glaswanden werden gedemonteerd en herplaatst en ook bijna al het meubilair is meegegaan naar de nieuwe locatie. De faciliteiten in het nieuwe plan sluiten beter aan bij de huidige behoeftes van concentreren, overleggen en ontmoeten. Werkplekken bij het daglicht langs de monumentale glasgevels en een nieuw centraal plein voor overleg in kamers als ook in de open ruimte. Een dynamisch ontmoetingsplein met een groen hart geeft het kantoor een zeer plezierige en eigen SolarPlaza identiteit.

“StudioOK heeft ons geweldig geholpen, niet alleen met design en inrichtingsvoorstellen die in de praktijk prachtig uitpakken, maar ook in het proces, met adviezen, en praktische hulp bij de uitvoering, zoals suggestie en selectie van onderaannemers waarop je kunt bouwen. Hun oog voor detail kwam ook zeer van pas in het management van het verbouw en verhuisproces, met altijd op tijd de tekeningen en ontwerp suggesties om te kunnen doorpakken naar de volgende stappen. Met hun hulp, ontwerpen en hands-on advies was het mogelijk om in een termijn van weken een nieuw kantoor te ontwerpen en realiseren met hergebruik van bestaande materialen”

Edwin Koot
CEO & Founder, Solarplaza

Nieuw industrieel bestuurskantoor voor Innoord

Innoord heeft als bestuur van alle zestien openbare basisscholen in Amsterdam-Noord een prachtige gerenoveerde kantoorverdieping betrokken. De industriële omgeving van dit zich snel ontwikkelende havengebied was de inspiratiebron voor de nieuwe inrichting. StudioOK ontwierp een functioneel, eigentijds, luchtig en stoer interieur. Switchs coördineerde de design & build opgave.

Snelder Zijlstra Makelaars renoveren Rijksmonument Enschede

StudioOK ontwerpt het nieuwe interieur voor Snelder Zijlstra Makelaars in het prachtige Rijksmonument aan het Hoedemakersplein. Het voormalige bankgebouw van de Twentse bank is in 1908 gebouwd naar ontwerp van G. Beltman. Het gebouw uitgevoerd in traditionalistische “Um 1800” stijl. StudioOK heeft het interieur van de voormalige Art Nouveau bankhal als ruimte intact gelaten en een transparante verbinding toegevoegd met de omliggende kantoorruimten. Het hart van het gebouw, de centrale hal, is een ontmoetingsplaats geworden. Een dynamische eigentijdse ruimte waar gewerkt kan worden en waar medewerkers en bezoekers elkaar ontmoeten. De hal wordt tevens gebruikt voor grote bijeenkomsten.

Jeroen Peters (projectarchitect)

Projectinrichter: Kato kantoorinrichting & projecten

Fotografie: JLFstudio

Duurzaam nieuw kantoorinterieur in aanbouw!

Interieurontwerp van StudioOK voor het nieuwe kantoor van NewForesight, SCOPEinsight en ThrivingCoalitions is gereed. Uitvoering onder begeleiding van Switchs projectmanagement is in volle gang. Oplevering juli 2017. De circulaire gedachte staat voorop in het project. Bestaande glaswanden en glasdeuren worden hergebruikt en een groot deel van het meubilair krijgt in dit project een prachtig tweede leven. Start realisatieImpression office

Districon Mastering Flow

Het kantoorpand van Districon in het centrum van Maarssen is gerenoveerd en voorzien van een nieuwe inrichting die past bij een nieuwe manier van (samen) werken. Het monumentale karakter van het gebouw is gerespecteerd en opgeknapt. De in de tijd verdichte structuur met kamers is op alle verdiepingen opengebroken. Er is een eigentijds kantoor gecreëerd waar werken en samenwerken optimaal zijn gefaciliteerd. Klanten worden ontvangen in een dynamische lobby op de begane grond waar ook de medewerkers aanlanden en elkaar ontmoeten. In samenwerking met Switchs projectmanagement hebben we gewerkt aan een geslaagde metamorfose.

Performance bar Nike

StudioOK ontwerpt in samenwerking met het Nike designteam de Performance Bar in het hoofdgebouw van de campus te Hilversum. Een gecombineerde helpdesk van Technology en HR direct service. Standing desks stimuleren actief gebruik en geven de ruimte samen met de digital branding een dynamische uitstraling. Zwart gespoten installaties, onbewerkt en geperforeerd blauwstaal gecombineerd met een betonvloer en massief hout maken de ruimte sfeervol, robuust en ruig. Interieurbouw is verzorgd door Intos. Akoestische verlichtingselementen zijn ontworpen door Studio Rublek. Branding by Downstream.